Koraci za pse malih pasmina na sofi

Proizvođači nude širok izbor različitih dodataka za pse, među njima su i koraci za pse. Uz njihovu pomoć moguće je pojednostaviti pristup kući ili bilo kojem drugom mjestu. Ovaj je predmet posebno neophodan ako je kod kuće predstavnik ukrasnih pasmina malih veličina, na primjer, Yorkshire Terrier, Terrier igračaka ili Chihuahua, živi kod kuće.

Vrijedi li kupiti stubište za pse

Koraci za pse za pse su minijaturni izvršitelj. Uglavnom se sastoji od samo nekoliko koraka. Možete koristiti ljestve na različite načine, ali najčešće ga pas koristi za penjanje na sofu ili krevet. Također možete organizirati dodatnu opremu "dva u jednom", tako da se stepenice još uvijek pretvaraju u udoban ležaljci.

Vrijedi li kupiti stubište za pse

Koraci za pse malih pasmina s ležaljkom

Bilješka! Koraci za pse malih pasmina jednostavno su potrebni, jer zbog značajki fiziologije nisu u stanju skočiti.

Ljestve odjeće za pse sastoji se uglavnom od 2-5 koraka. Takve dodatke mogu koristiti velike stijene ograničene u pokretu zbog ozljede ili bolesti.

U kojim slučajevima trebaju stepenice za pse

U sljedećim slučajevima potrebno je noćno stubište za pse:

 • Životinja je pretrpjela operaciju. Razdoblje rehabilitacije, poput same operacije, veliki je stres za svaki živi organizam. Tako da kućni ljubimac ne dobije nove ozljede ili se šavovi ne razdvajaju tijekom skokova, preporučuje se kupiti ljestve za pse.
 • Trudni pas. Tijekom trudnoće, posebno u posljednjim razdobljima ležaja, psi se ne mogu učiniti oštrim pokretima i skoku s visine.
 • Stari kućni ljubimac. Psi stari mogu hodati, a da ne spominjemo skakanje. Spodne stubište pomoći će brzo i uz minimalne napore riješiti ovaj problem.
 • Male stijene. U ukrasnim pasminama (Yorkshire Terijeri, igračka terijeri i Chihuahua) često postoje problemi s šapama. Životinja prima ozljede uglavnom tijekom skakanja.
 • Štene. U ovom slučaju, potreba za stepenicama nastaje zbog još uvijek krhkog koštanog sustava, koji je podložan dislokacijama i prijelozima.

U kojim slučajevima trebaju stepenice za pse

Drvene noćne stepenice za pse

Ako je jedna od odredbi za vlasnika kućnog ljubimca relevantna, onda je bolje kupiti dodatak.

Značajke noćnog stubišta

Dizajni imaju mnoge prevladavajuće značajke nego što je potražnja dodatka zapravo posljedica. Dopuštaju da se mali, bolesni ili slabi kućni ljubimci penju tamo gdje ne mogu samostalno. To se posebno odnosi na patuljaste pasmine, koje su više istrošene pri ruci.

Značajke noćnog stubišta

Plastične sklopive ljestve za pse

Danas tržište predstavlja širok raspon stepenica, čiji dizajn uzima u obzir značajke različitih pasmina. Zahvaljujući raznim modelima, lako možete odabrati dodatak za bilo koju visinu namještaja. Neki vlasnici koriste ljestve tako da se kućni ljubimac samostalno diže, na primjer, do automobila. Odvojeni dizajni su dobri zbog činjenice da se mogu presaviti i samo ako je potrebno.

Bilješka! Broj koraka i njihova širina prilično su promjenjivi.

Od glavnih nedostataka, vrijedno je napomenuti nisku kvalitetu korištenih materijala koji nisu dizajnirani za težinu izjavljene u uputama. Nisu svi proizvodi opremljeni sustavom anti -klizanja.

Sorte prijenosnih koračnih struktura

Stepenice za odjeću za male pasmine pasa mogu imati mnogo različitih dizajna. Radi jednostavnosti izbora, podijelite ih na nekoliko sorti:

 • Jednostavni modeli izrađeni od drva. Dizajn je u stanju izdržati težinu čak i velikog kućnog ljubimca težine 40-50 kg. U pravilu, u proizvodnji koriste brezu ili bor. Tepih sprječava klizanje šapa. Obuke tkanine na koracima pričvršćene su na neke modele koji su na njih fiksirani pomoću pojaseva, čičak ili munje. Ostatak konfiguracije imaju lakirani klasični premaz.

Sorte prijenosnih koračnih struktura

Mekana čipka stoji za minijaturne stijene

 • Sklopive ljestve izrađene od plastike visoke kvalitete. Održivi dodatak opremljen gumenim anti -klizanjem premaza. Podnosi kućnog ljubimca težine 15-20 kg. Dizajn je kompaktan, može se presaviti i staviti u ormar.
 • Okviri od pjene su mekani listovi koji se sastoje od 2-3 koraka. Mekani dizajn zaštitit će kućnog ljubimca od moguće ozljede. Na primjer, na primjer, uklonjivi poklopac od guste tkanine, na primjer, velur, traper ili traperice. Uz to, možete koristiti slojeve s efektom anti -klizanja.

Na tržištu je predstavljen širok raspon različitih ljestvica, čiji će se dizajn uklopiti u bilo koji dom. Za ukrasne pasmine, stručnjaci preporučuju kupnju dame-trupa s visinom od ne više od 1 m. Za veće stijene koraka trebalo bi biti najmanje 4-5.

Kriteriji za odabir stubišta za psa

Izbor pasa stepenica ovisi o nekoliko ključnih čimbenika: aktivnosti kućnog ljubimca, njegove veličine, visine šapa i fizioloških karakteristika.

Bilješka! Ako kućni ljubimac nema vlastiti krevet, onda može kupiti dizajn "dva u jednom". To je kuća s izgrađenim stubištem na stubištu.

Dubina i širina koraka trebaju biti dovoljni, ali ne i višak. Mali pasji pas može se kupiti strukturom iz koje je prvi korak mnogo širi od ostatka, možete organizirati suncokret.

Stupanj sigurnosti je također od velike važnosti. Tako da kućni ljubimac ne padne sa stepenica, možete kupiti model opremljen sa strane. Ako je stečeni dizajn potreban za ograničeno vremensko razdoblje, bolje je dati prednost opciji savijanja. Uz nepotrebno, možete ukloniti stepenice u ormaru.

Kriteriji za odabir stubišta za psa

Odabir stepenica za psa

Važno je da trudni psi odaberu sigurnu ljestve. Bolje je ovdje dati prednost Gorka modelu. Isti dizajn je optimalan za stare, bolesne životinje. Dizajn dijapozitiva spriječit će kućnog ljubimca koji stimulira.

Kako napraviti korake za pse

Slika 6. Izrada koraka za psa vlastitim rukama

Posebne poteškoće u izradi koraka za pse vlastitim rukama ne bi se trebale pojaviti. Algoritam radnji je sljedeći:

 1. Pređite elemente prema shemama i unaprijed postavljenim crtežima.
 2. Prikupite svako stubište odvojeno pomoću vijaka.
 3. Koraci se prelaze jedni na druge strogo pod pravim kutom. Povezivanje linije prethodno su pažljivo obložene ljepilom na drvetu.
 4. Bočni zidovi su fiksirani pomoću vijaka.
 5. Cijela površina građevine tretira se impregnacijom 3 puta.
 6. Na svakom koraku velur jastučići su fiksirani vrućim ljepilom u pištolju.

Na Internetu možete vidjeti veliki broj besplatnih master klasa, gdje je detaljno opisano o svim zamršenjima proizvodnje.

Stepenice za pse malih pasmina, ovisno o kvaliteti korištenih materijala, mogu biti jeftine i, naprotiv, skupe. Svaki će vlasnik moći odabrati dodatnu opremu, s obzirom na značajke svog ljubimca.

Članci o toj temi
LiveInternet