Čokoladni labrador s plavim očima

Chocolate Labidors-Retrievers smatraju se posebnim psima. Odlikuje ih veseli, ljubazan i društveni lik. Te su životinje počele dobivati ​​popularnost odmah nakon njihovog izgleda. Danas predstavnici pasmine sve više preferiraju obitelj s malom djecom, budući da se labidori s bebama jako dobro slažu.

Povijest podrijetla pasmine

Čokoladni labrador uzgajan je u isto vrijeme kao i njegova braća crno -crne. Budući da smeđa boja ne nasljeđuje kao obični recesivni gen, uzgajivači su morali obaviti ogroman posao. Ti su psi dobili javno priznanje tek krajem 20. stoljeća. Do tog vremena čokoladni retriver nije smatrao prikladnim za sudjelovanje u izložbama.

Povijest podrijetla pasmine

Nevjerojatni i graciozni čokoladni labidori

Bilješka! U početku su se čokoladni labradori smatrali plemenskim brakom. Psi ove boje dali su farmama i nisu im dopustili da sudjeluju u uzgoju.

Čokoladna vuna - brak ili pasmina

U početku su se smatrali samo labradorima s crnom vunom. To se objašnjava činjenicom da su psi takve boje dovedeni iz Engleske. Zlatni predstavnici ove pasmine postepeno su stekli priznanje, ali čokolada je čuvala gotovo stoljeće.

Ali ipak, labidori-zečice čokoladne boje uspjeli su postati jednaki predstavnici svoje pasmine.

Značajke i opis boje labradora čokoladne boje plavim očima

Čokoladni labrador je velika, mišićava, čvrsto presavijena životinja sa širokom glavom, malim visećim ušima i snažnim jakim vratom.

U smislu njegovih karakteristika, ova se raznolikost odnosi na fit i prilično aktivne pse koji rastu do srednjih veličina. Ali, unatoč tome, oni gledaju u isto vrijeme svjetlosti i brzo. U vrhuncu Withersa, odrasli mužjak doseže 59 cm. Štoviše, njihova težina varira od 25 do 35 kg.

Vuneni poklopac u psima kratak je i težak s razvijenim podlogom. Oči i nos čokoladnog labradora, a ne standardna crna boja. Upravo ta značajka psu daje zanimljiv i neobičan izgled.

Ponekad postoje predstavnici pasmine s ružičastim nosom. Ali ova značajka uopće ne pokvari psa, ali naprotiv, daje mu atraktivan izgled.

Čokoladni labradori rađaju se s plavim očima, ali s vremenom potamne i postaju smeđi. Vrlo rijetko je boja očiju sačuvana.

dodatne informacije! Smeđi labrador s plavim očima vrlo je rijedak slučaj. U isto vrijeme, životinja stječe nevjerojatan izgled.

Čokoladna vuna - brak ili pasmina

Retriver štene čokoladne boje

Sve nijanse čokolade

Svi bi trebali znati, odlučujući nabaviti pasminu Labrador psa, smeđe štene može biti od različitih nijansi čokolade. To se objašnjava činjenicom da je boja skup dominantnih i recesivnih gena koji reguliraju intenzitet boje.

Trenutno postoje sljedeće nijanse:

 • jetreni;
 • svijetlosmeđa;
 • čokolada;
 • gorka čokolada.

Tako da je nijansa vunenog poklopca svijetla, kako bi potaknula pigmentaciju, stručnjaci preporučuju davanje vitamina psu.

Učinak boje na karakter

Postoji pogrešno mišljenje da njegov lik ovisi o boji pseće vune. Ali stručnjaci se slažu da boja ne utječe na karakteristične karakteristike životinje. I crne i zlatne i čokoladne labradore razlikuju se veselim, društvenim karakterom.

Predstavnici ove pasmine idealni su za obitelji u kojima postoje mala djeca. Oni također mogu biti izvrsni suputnici, ali ne preporučuje se pokrenuti ove pse kao stražare.

Značajke i opis boje labradora čokoladne boje plavim očima

Labrador gorka čokolada

Osnovna pravila skrbi

Zahvaljujući karakteristikama svog karaktera, retriver je prilično nepretenciozno brinuti se za psa, koji se može osjećati ugodno u različitim uvjetima i savršeno dobro tolerirati vlagu, kišu, smrzavanje i druge vremenske pojave.

Bilješka! Ne preporučuje se sadržavati predstavnike ove pasmine u stanu, jer je u takvim uvjetima nemoguće pružiti psu normalan fizički razvoj i intenzivna opterećenja.

Budući da su čokoladni labradori vrlo graciozni, pametni i atletski psi, s odgovarajućim sadržajem i pravilnim treninzima, postaju predani pratitelji. Pas ove pasmine bit će vrlo dobar i ispravan ne samo u divljini, već i u društvu.

Što se tiče brige o vuni, ona se sastoji od periodičnog češljanja. To je potrebno za to nekoliko puta tjedno, a tijekom topanja mnogo češće. Također biste trebali pomno pratiti čistoću ušiju životinje. Preporučuje se očistiti po potrebi. Ako se životinja često dogodi u šumi ili hoda po travi, tada je potrebno sustavno liječiti od insekata koji odbijaju krv, ali čak i unatoč stalnoj obradi, kožu psa treba sustavno pregledavati sustavno.

Između ostalog, potrebno je pratiti stanje zuba i kandži. Zubi se trebaju periodično četkati. Da biste to učinili, kupite četkicu za zube i posebnu pastu, a kandže bi trebale biti obložene kandžom, prema potrebi.

Od vrlo rane dobi potrebno je naviknuti na životinju do potrebnih higijenskih postupaka, poput brisanja ili pranja šapa nakon hodanja.

Učinak boje na karakter

Labrador retriver na izložbi

Kako odabrati štene prave boje

Za kupnju šteneta čistokrvnog labradora, najbolje je kontaktirati rasadnici ili pouzdane uzgajivače. Kada odaberete psa, morate znati neke značajke ovih životinja.

Kako izgledaju štenad

U dobi od dva mjeseca, prema opisu pasmine, štene mora težiti od 6 do 8 kg. Ako je težina manja, to ukazuje na odstupanja u podacima rodovnika ili bolesti.

Zdravo štene trebalo bi pokazati visoku razinu interesa za sve koji mu prilaze. Ako se životinja ponaša sporo, tada treba napustiti stjecanje.

Gdje i za koliko kupiti smeđi labrador

Zdravo štene s rodovnikom može se kupiti u rasadniku pasmine s dobrom reputacijom. Pored toga, dobro se dijete može kupiti od privatnog uzgajivača. Pas ne smije biti kupljen ručno ili oglasom na mreži, jer u ovom slučaju postoji velika vjerojatnost da će prodati pola dob ili životinju s lošim zdravljem.

Trošak čokoladnog labradora varira od 20 do 50 tisuća rubalja*, ovisno o klasi životinje.

Osnovna pravila skrbi

Štene čokolade Labrador s plavim očima

Kako nazvati dječaka dječakom ili djevojčicom čokoladnog labradora

Labradorova čokoladna vuna obvezuje ga da odabere nadimak koji naglašava njegovu posebnu nijansu. U ovom slučaju trebali biste obratiti pažnju na sljedeće mogućnosti:

 • Šok;
 • Datum voća;
 • Muškat;
 • Oniks;
 • Kesten.

Kako odabrati štene prave boje

Odrasli labrador čokoladne boje

Takvi su nadimci prikladni za djevojke:

 • Karamela;
 • Kakao;
 • Čokolada;
 • Cola;
 • Mulat.

Bilo koji pas je jedinstven, pa bi nadimak trebao biti odabran pažljivo i ovisno o značajkama.

Labradori se s pravom smatraju jednim od najpopularnijih pasa u modernom svijetu. Čokoladni retriver danas su posebno popularni. Ova zanimljiva boja daje im jedinstven i jedinstven izgled.

*Cijene su naznačene za prosinac 2019

Članci o toj temi
LiveInternet