Sennenhund: sorte pasmine, njihov opis

Snažni, tvrdoglavi psi, koji su posebno dovedeni u pomoć seljacima i pastirima, kombinirani su u grupu i nazvani Zennenhund. Ovo ime znači 4 Tricolor Psa - Appencelller, Bernky, Big Switzersky i Entlebuher. Svaki predstavnik ovih pasmina ima atraktivan izgled i multifunkcionalnost.

Povijest podrijetla sorti Zennenhunds

Prevedeno s njemačkog jezika, ime pasmine Zennenhund prevedeno je kao utor. Formirao je prije više od dvije tisuće godina, a tibetanski mastifsi smatraju se njegovim precima.

Povijest podrijetla sorti Zennenhunds

Pasmina pasa Zennenhund

U povijesti Zennenhundsa i sorti pasmina ima puno nejasnoća. Jedino što je sigurno poznato je da je ova pasmina drevna. Podaci koji se odnose na podrijetlo uzrokuju mnoge sporove, kao rezultat kojih se mišljenja stručnjaka u osnovi razlikuju.

Bilješka! Prvi predstavnici pasmine živjeli su u Švicarskoj na visokim poljoprivrednim gospodarstvima. Korišteni su isključivo za ispašu Otar ovaca.

Vanjski podaci, priroda i karakteristike vrsta

Sve vrste Zennenhundsa vlasnici su impresivnih veličina, proporcionalnih oblika i karakteristične boje.

Veliki švicarski pastir (bruto)

Ovo je radni pas, izvrsno osjećaj u uvjetima uličnog sadržaja. Predstavnici ove pasmine rastu od 60 do 72 cm, dok teži oko 60 kg. Tijelo je vrlo veliko i moćno.

Pasa se odlikuje uravnoteženim likom, izvrsnim pamćenjem, um, inteligencijom, kao i dobrom voljom i dobrom učenju. Usmjeri su izuzetno sumnjivi prema strancima.

Zanimljiv! Bojanje je kontrastno i vrlo osebujno, crno s nečistoćama bijelih i crvenih mrlja.

Vanjski podaci, priroda i karakteristike vrsta

Veliki švicarski pastir

Berne Pastir

Psi s dobro razvijenim pastirskim instinktom. Razlikuju se u dugom i gustom vunenom poklopcu, uglavnom crnom s bijelim ili crvenim mrljama. Tijelo je snažno i mišićavo. Glavne prednosti i razlike predstavnika ove pasmine su pobožnost, dobra volja, mir i razigranost.

Psi odrasli narastu do 70 cm, dok težina varira od 35 do 55 kg.

Obrazovanje ovisno o vrsti

Berne Pastir

Appencelller

Predstavnici pasmine, i zajedno i odvojeno, rašireni su u Švicarskoj. Razlikuju ih trokutna boja, nizak rast, kutno tijelo, kao i nestašni, veseli i veseli izgled.

Vuneni poklopac je gust i sjajan. Veličina pasa varira od 48 do 58 cm, a težina od 25 do 35 kg.

Zanimljiv! Dog Appencelller jako voli članove svoje obitelji, djeca koriste posebno priznanje. Predstavnici ove pasmine sumnjičave prema strancima.

Briga za različite vrste vune od Zennenhunds

Swiss Appencelller Zennenhund

Entlebuher

Pasmina se smatra jednim od rijetkih na svijetu. Ovaj je Zennenhund gladak -. Razlikuje se u maloj visini i težini. Predstavnici pasmine rastu s 50 na 52 cm, dok težina može varirati od 25 do 30 kg. Psi se razlikuju snažnom i gustom tijelom, kao i uravnoteženom, ljubaznom i veselom rasporedom.

Pyrenee Zennenhund

Psi se razlikuju nenadmašnim izgledom i impresivnom veličinom. U odrasloj dobi psi rastu na 81 cm, dok teže od 40 do 55 kg. Jedinstvenost ove pasmine leži u njegovoj boji. Vuna pasa je čisto bijela.

Lik je strpljiv i uravnotežen. Članovima obitelji pokazuju ljubav i ljubaznost, dok psi ne opraštaju krutost i nepristojnost.

Obrazovanje ovisno o vrsti

Sorte pasmine Zennenhund uključuju samo pametno i mirno opažanje obuke pojedinaca. Od rane dobi, štenad pokušava ugoditi svom gospodaru i ne razočarati ga.

Ako trenirate bez obzira na sorte Zennenhunds -a, onda ćete na kraju sigurno dobiti lakovjernog, pametnog i veselog psa.

Obrazovnu strategiju treba utvrditi odmah nakon stjecanja životinje. Najbolja opcija je dosljedna demonstracija vlasti.

Briga za različite vrste vune od Zennenhunds

Unatoč činjenici da Zennenhund, sorte pasmine pasa uključuju različite, sve im je potrebna određena briga. Češalj vuneni poklopac treba biti jednom tjedno. Izuzetak je razdoblje moliha tijekom kojeg se povećava količina češljanja.

Po potrebi operite predstavnike pasmine. Životinje su vrlo čiste i savršeno se brinu o sebi.

Kako pravilno hraniti Zennenhunds

Pasmina pasa Eisenhower je nepretenciozno u hranjenju. U isto vrijeme, odrasle se životinje najbolje hrane suhom hranom, jer sadrži sve potrebne vitamine i elemente u tragovima.

Bilješka! Štenad bez preliminarne pripreme nemoguće je nahraniti suhom hranom.

Dijeta malih predstavnika pasmine trebala bi se sastojati uglavnom od mesa, sira, čvrstog sira i kuhanog kravljeg mlijeka. Svi će ti proizvodi obogatiti tijelo sve što je potrebno i omogućiti mu da se pravilno razvija.

Usporedba sorti

Vrlo je prestižno imati predstavnika pasmine Sennenhund. Prema opisu, predstavnici ove pasmine Zennenhund, vrste se razlikuju ljepotom, inteligencijom i dobrom prirodom. Vrlo je ugodno komunicirati s takvim životinjama. Zahvaljujući takvim značajkama pasa da postanu vlasnik takvog psa, morat ćete platiti ne mali novac. U prosjeku su štenad od 45 do 55 tisuća rubalja*.

Ako netko prodaje štenad mnogo jeftinije, onda je vrijedno biti oprezan, tako da ne kupujete križ između stijena. Preporučuje se kupiti kućnog ljubimca samo od pouzdanih uzgajivača, a najbolje je potražiti štene u vrtiću. Tamo možete odabrati stvarno najboljeg predstavnika ove pasmine.

Sigurnosni i prikladni psi bili su vrlo popularni u svakom trenutku. Najčešće ljudi preferiraju lajkove i Zennenhund. Ove se životinje razlikuju po onom i ljubaznom karakteru, brzim pametima, prilika da se nose sa svim vrstama posla. Pored toga, predstavnici pasmine nisu zahtjevni u skrbi i prehrani. Izvrsno za djecu.

*Cijene su relevantne za studeni 2019.

Članci o toj temi
LiveInternet