Četkanje psa psu ultrazvukom bez anestezije

Kozmetički problemi, koji se na prvi pogled mogu činiti sitnicama, s vremenom mogu dati prilično teške komplikacije. Tijekom brojnih studija dokazano je da je kako bi se spriječilo razvoj bolesti probavnog trakta psa, ona mora ocijeniti zube i nadzirati stanje usne šupljine. Danas se u gotovo svakoj veterinarskoj klinici provodi siguran, učinkovit i prihvatljiv postupak - ultrazvučno čišćenje s skalerom.

Čemu služi

Većina kućnih ljubimaca, posebno onih koji žive u uvjetima stana, lišena je priliku da samo -čine svoje usne šupljine uz pomoć trave i štapova. Također, mala frakcijalna hrana negativno utječe na stanje kutnjaka, koje ne samo da krše prirodnu razinu kiselosti u usnoj šupljini, već i dovode do njenog kroničnog začepljenja. U pozadini promjena mikroflore, toksini se razlikuju zbog aktivnog života patogenih organizama, oni tvore film koji pridonosi taloženju minerala tijekom vremena.

Čemu služi

Pas s šarmantnim osmijehom

Koje su prednosti četkanja za psa

Četkanje zuba Psa ultrazvukom provodi se potpuno bezbolno, ako je kućni ljubimac dostavljen u veterinarsku kliniku, a ne s akutnom zubobolju. Ako je kućni ljubimac zdrav, još uvijek je redovito potrebno provoditi higijensko čišćenje usne šupljine kućnog ljubimca, jer će to spasiti njegov život, spriječiti razvoj brojnih bolesti. Glavne prevladavajuće značajke ultrazvučnog čišćenja:

  • osiguravanje pravilnog zdravlja životinje;
  • Proširenje života molara, oni neće pasti duže;
  • prevencija i/ili uklanjanje upale sluznice u usnoj šupljini životinje;
  • Pružanje svježeg disanja.

Postupak u velikoj većini slučajeva dobro je tolerirao kućni ljubimci, jer ne uzrokuje osjećaj nelagode ili boli. Ne traje dugo, pa kućni ljubimac nema vremena da se umori.

Koje su prednosti četkanja za psa

Zubna ploča i kamen kod pasa

Značajke ultrazvučnih četkanja zuba u psima bez anestezije

Uklanjanje tartara kod pasa s ultrazvukom bez anestezije ima svoje karakteristike. Provodi ga kućni ljubimci s mirnim karakterom, jer sve pasmine toleriraju anesteziju, posebno dekorativno. Unatoč činjenici da veterinari s velikom točnošću mogu izračunati potrebnu dozu anestezije, radije provodi postupak bez njega.

Anestezija u 100 % slučajeva ne koristi se ako čišćenje provodi odrasla osoba stara više od 5 godina, budući da se vjerojatnost da se životinja možda ne probudi značajno povećana. Ako se kućni ljubimac boji zujanja aparata i periodičnog prskanja vode, nervozan je, dezorijentiran i agresivan, tada ne možete bez anestezije. U pravilu, veliki psi s nepredvidivim i agresivnim karakterom trebaju ih, prilično ih je teško popraviti u prikladnom položaju.

Bilješka! Anestezija može biti opća i lokalna, prva se uglavnom koristi tako da životinja ne doživljava stres.

Priprema za ultrazvučno čišćenje

Postupak ne zahtijeva posebnu pripremu. Nekoliko dana preporučuje se kućnom ljubimcu da započne davati sedative biljnog podrijetla koje preporučuje veterinar. U procesu čišćenja usne šupljine, oni će smanjiti uzbuđenje, stoga će rad stomatologa biti pojednostavljen radom veterinara.

Dan prije čišćenja ultrazvuka, također se preporučuje da pas uspije izbaciti svu svoju energiju. Morate duže hodati s njom na svježem zraku, igrati aktivne igre, a onda će kućni ljubimac biti mirniji.

Važno! Kako bi izbjegao izgled povraćanja, pas se ne može hraniti 8-12 sati prije postupka. Voda se može konzumirati u neograničenim količinama.

Ako je unaprijed poznato da kućni ljubimac ne dopušta strancu da se dotakne i odgovorit će na to agresivno, a zatim preliminarno prije anestezije, bolje je podvrgnuti medicinskom pregledu i osigurati da nema kontraindikacija. Morate napraviti test krvi, provjeriti rad srca i bubrega.

Značajke ultrazvučnih četkanja zuba u psima bez anestezije

Prije i nakon ultrazvučnog čišćenja usne šupljine

Kako je ultrazvuk čišćenje bez anestezije

Prije nekoliko desetljeća, usna šupljina je mehanički očišćena, koristeći kuke koje su osobi i životinji dale bolne senzacije.Moderna veterinarska medicina i stomatologija omogućavaju postupak brzo, učinkovito i potpuno bezbolno.

Za četkanje zuba od kamena koristi se poseban uređaj, koji se naziva skaler. Utječe na problematična područja s ultrazvučnim valovima, fizički učinak nije prisutan. Pomoću skalera moguće je ukloniti kamenje ne samo s površine zuba, već i u desnima. Na uređaj su pričvršćene razne mlaznice, što se može promijeniti kako bi se radilo što je moguće više kvalitetnije.

Trajanje postupka je u prosjeku od 40 minuta do 1,5 sata. Nakon čišćenja provodi se usna šupljina za dezinfekciju i uništavanje patogene mikroflore.

Koliko dugo traje rezultat

Nema potrebe prečesto provoditi postupak ultrazvučnog čišćenja. Optimalna učestalost - svakih šest mjeseci. Tijekom tog razdoblja, rezultirajući plak ne doseže kritične dimenzije i lako se može ukloniti.

Ako vlasnik nadzire čistoću usne šupljine životinje i redovito pere zube, tada možete smanjiti učestalost postupka na jednom u 1-2 godine. Udobne četkice za zube i posebni higijenski proizvodi prodaju se u trgovinama za kućne ljubimce i veterinarske ljekarne, čiji je sastav dizajniran za pse.

Priprema za ultrazvučno čišćenje

Izgled ultrazvučnog skalera za pranje zuba

Bilješka! Ne možete koristiti ljudske četkice za zube, jer životinja neće shvatiti ostatke.

Koliko to može koštati

Trošak postupka uvelike se kreće od grada, prestiža veterinarske klinike i upotrijebljenih uređaja. Analiza tržišta pokazala je da je cijena od 1.500 do 7000 rubalja.

Kako je ultrazvuk čišćenje bez anestezije

Pasta za zube i pasa

Tako da voljeni kućni ljubimac nema problema s usnom šupljinom, vlasniku ne treba samo redovito provoditi ultrazvučno čišćenje, već i da ga hrani uravnoteženom hranom visoke kvalitete i pridržava se pravila dnevne higijene.

Članci o toj temi
LiveInternet