Amunicija za pse: profesionalna oprema za obuku

Obrazovanje psa, ispravno prilagođavanje njenog ponašanja i redovnih šetnji su sastavni dijelovi peticije kontakta kućnog ljubimca s njegovim vlasnikom. Zadatak, naravno, možda nije jednostavan, ali posebna oprema za pse pomoći će pojednostaviti svoje izvršenje. Uz sudjelovanje u izložbama i ozbiljnim treninzima, ne možete bez ovih dodataka.

Zašto psi trebaju municiju i drugu opremu

Kontrolirani i dobro odmučeni kućni ljubimac, nalazeći se u društvu, ne izaziva svoju majstorsku anksioznost i, što je najvažnije, potpuno siguran za druge. Glavni zadatak municije je educirati i prilagoditi ponašanje životinje, osobi je lakše naučiti psa da sluša sebe i nesumnjivo izvodi naredbe.

Zašto psi trebaju municiju i drugu opremu

Pas u municiji

Potrebna oprema izravno obavlja zaštitnu funkciju kućnog ljubimca. S povodcem i u njušci, pas neće jesti ništa na ulici i neće skočiti na kolnik, na primjer.

Bilješka! Upotreba municije ne ograničava pokrete, pa pas prima maksimalno zadovoljstvo i koristi od hodanja.

Treća točka je dekorativnost, atraktivni ogrlice za pse i crvi su u stanju naglasiti sve prednosti kućnog ljubimca.

Sva municija klasificirana je u nekoliko različitih vrsta, ovisno o značajkama aplikacije. Oprema se događa:

  • profesionalac;
  • za svakodnevnu upotrebu;
  • izložba;
  • za trening;
  • Ukrasan.

Zahtjevi za profesionalnu opremu za obuku

Ukrasni ovratnik za kućne pse

Servisni psi trebaju poseban trening, kojima je potrebna taktička vještina i izvrstan trening.

Zahtjevi za profesionalnu opremu za obuku

Amunicija za obuku pasa mora ispunjavati sve potrebne zahtjeve. Mora se kupiti kad dođe do šteneta od tri mjeseca. U prvih šest mjeseci nema posebnih zahtjeva za izbor, sve ovisi o financijskim mogućnostima, estetskim sklonostima i rasponu mjesta hodanja.

Bilješka! Nešto kasnije, kao pravila, pomoć kvalificiranog stručnjaka, na primjer, savjetnik u prodavaonici profila, rukovoditelja pasa ili veterinara, treba pomoć kvalificiranog stručnjaka. Kada odaberete, nužno uzmite u obzir značajke pasmine i njegovo ponašanje, veličinu.

Za male dekorativne pasmine nema potrebe kupiti masivne i prilično jake nagibe, u protivnom mogu prouzrokovati nelagodu i bolove za kućnog ljubimca. Pasama pasa s gustom i dugom vunom ne preporučuje se kupiti ogrlice s kovrčavim elementima, jer mogu izvući i zbuniti vunu. Za velike i snažne predstavnike vrste bolje je kupiti snažno municija izrađeno od metala.

Koja se oprema koristi za pse

Municija za pse uključuje prilično opsežan popis dodataka koji su klasificirani u sljedećim sortama (prema OKPD -u):

  • Sjaje različitih vrsta, dizajn i stupanj zatvorenih;
  • Ovratnici različitih vanjskih vrsta, širine i proizvodnog materijala. Zasebna kategorija uključuje ogrlice;
  • padine za sankanje;
  • Pseći povodci ponovo su u raznim varijacijama-ruletima, mitraljezima, nagibima, klasičnim, itd. D.

Potrebni prof. Amunicija za pse može se izraditi od različitih materijala. Proizvođači uglavnom koriste originalnu kožu, metal, poseban tekstil, najlon i carpaulin.

Bilješka! Iz sigurnosnih razloga, rukovoditelji pasa i veterinari preporučuju nabavu municije s reflektirajućim umecima.

Kako odabrati dobar ovratnik

Najvažniji i potrebni dodatak je ovratnik. Trebao bi biti pouzdan, izdržljiv i ugodan. Za obuku kućnih ljubimaca treba preferirati ogrlice izrađene od carpauline ili originalne kože. Profitabilnije je kupiti dodatnu opremu s brojnim rupama za prilagodbu opsega. Mnogo se pažnje posvećuje širini tako da rubovi ne kopaju u životinju u kožu. Također, ovratnik bi trebao biti opremljen prstenom namijenjenim karabinu.

Koja se oprema koristi za pse

Snažni ogrlice za velike pse u službi

Važno! Bolje je obratiti pažnju na dvostruko ili s mekom oblogom unutar ovratnika.

Dekorativni ogrlice s velikim brojem pramenova i drugim ukrasnim elementima nisu prikladni za obuku kućnog ljubimca.

Kratki hodajući povod

Duljina kratkih povodaca hoda fluktuira unutar 1,5-2 m. Povod veće duljine jednostavno je neugodno koristiti tijekom kratkih šetnji u gradu, jer će se u ruci morati stalno nositi u drugom poluvremenu.

Amunicija za pse: profesionalna oprema za obuku

Kratki hodajući povod

Bilješka! Postoje i vrlo kratka povodca duljine ne više od 50 cm, dizajnirana za defile na izložbama. Za svakodnevni život nisu namijenjeni.

Strogi ovratnik

Strogi ovratnik naziva se i parfori. Je stroža opcija za ispravljanje ponašanja kućnog ljubimca. Njegova osobitost u opremanju metalnih zuba koji izgledaju unutra.

Bilješka! Da ne ozlijedi kućnog ljubimca, vrlo je važno naučiti kako to pravilno staviti na psa.

Možete koristiti samo kao privremenu mjeru za snažne, agresivne i temperamentne pse. S čestim korištenjem, to je ovisnost.

Amunicija za pse: profesionalna oprema za obuku

Parfori

Torba za dobrote

Pravilni trening je nemoguć bez ohrabrenja. Sve sitnice, na primjer, suhih hrane ili krekera, ne mogu se staviti u džepove, već posebnu torbu koja je pričvršćena na pojas.

Njegova je korist što ne samo da štiti odjeću od mrlja, već vam omogućuje da brzo dobijete ohrabrenje, a ne nakon nekoliko desetaka sekundi, svi slomljeni kolačići iz vašeg džepa.

Amunicija za pse: profesionalna oprema za obuku

Torba za poslastice koja se koristi za obuku psa

Bilješka! Hrana bi trebala biti ukusna i lako progutati s kućnim ljubimcem.

Zemljište s amortizerom za trčanje ili hodanje s psom

Povodac, čija je duljina veća od 5 m, namijenjena je ne samo za trčanje, već i za vježbanje timova poput "Walk", "Aport", "To Me". Preporučuje se kupiti dugački uzice, čak i ako vlasnik ne planira obučiti svog ljubimca, jer će uz njegovu pomoć biti moguće potpunije hodati svog ljubimca.

Glavni zahtjev za odabirom duge povodce nije metalni lanci. U proizvodnji dodataka visokog kvaliteta koriste se samo kože kože ili kože visoke kože ili visoke kože. Povork bi trebao biti širok kako ne bi izazvao bol kućnom ljubimcu, a ne rezao oštre trzaja psa.

Amunicija za pse: profesionalna oprema za obuku

Zemljište s amortizerom za trčanje

Igračke

Trening u većini slučajeva uvijek se bolje apsorbira na razigrani način. Ponekad, kao poticaj, psa možete odvratiti fascinantnu igru ​​lopte, na primjer, nekoliko sekundi. Najčešće se leteći diskovi, gumene kosti koriste u te svrhe.

Amunicija za pse: profesionalna oprema za obuku

Igračke za pse

Municija za pse uključuje prilično opsežan popis dodataka, ali nisu svi obvezni. Ako kućni ljubimac ne sudjeluje na izložbama ili proučava različite timove, tada će mu trebati minimalni set.

Članci o toj temi
LiveInternet