Značajke lijeka "axoil povratno"

Opis i karakteristika

Lijek "amoksoil retard", o kojem će se raspravljati u članku, pripada antibioticima širokog raspona djelovanja. Nemoguće je propisati na vlastitu životinju. To bi trebao učiniti samo stručnjak na temelju inspekcije i testova. Sve informacije sadržane u nastavku daju se samo da se upoznaju.

Opis i karakteristika

Lijek za retard axoil koristi se u veterinarskoj medicini za liječenje životinja uzrokovanih bakterijama. Ovo je polu -sintetički antibiotik iz penicilinske skupine širokog spektra djelovanja. Proizvode ga laboratoriji SVA s.a.u. (Španjolska). Kemijski sastav lijeka

Kemijski sastav lijeka "Axiil je ponovno ponovno"

Proizvod sadrži aktivnu tvar amoksicilin (trihidrat) u količini od 150 mg. Dopunjava ga Excipients: Aluminium monostorata u količini od 1,5 mg i etiloleat - 1 ml.

Dali si znao?Preci svih pasmina domaćih mačaka su 5 podvrsta steppe mačaka. Pripitavanje životinja navodno se dogodilo 9,5 tisuća. Prije nekoliko godina na teritoriju Bliskog Istoka. Znanstvenici vjeruju da je svrha osobe prilikom prikrivanja mačaka bila zaštititi ostatke hrane od glodavaca.

Oblik doziranja

Retard axoil se proizvodi u obliku suspenzije za injekciju. Dosljedno je masno. U boji - bijela. Prepuno boca tamnog stakla ili plastike. Ljekarna mreža sadrži boce od 50, 100, 250 ml, koje se postavljaju u kutije kartona. Oblik doziranja

Načelo djelovanja lijeka

Kada se pravilno koristi, lijek suzbija gram -pozitivne i gram -negativni mikroorganizmi, posebno, Campilobacteria, Clostidia, Esherichy, Sheeteria, Streptococci, Salmonell, Zapada, zapada. uzročnici bakterijskih infekcija.

Dali si znao?Danas su najstariji dokazi o pripitomljavanju mačke ostaci životinje koju su arheolozi pronašli o. Cipar i pripadnost 7500 g. PRIJE KRISTA. e. Kućni ljubimac je pokopan sa svojim vlasnikom.

Uvođenjem injekcija koncentracija aktivne tvari u krvi postiže se nakon 2-3 sata. Terapijski učinak traje 2 dana. Tvar se ne metabolizira u tijelu, izlučuje se nepromijenjeno tijekom mokrenja i pražnjenja crijeva.

Indikacije za uporabu lijeka

AXOIL RETARD propisan je za sljedeće zdravstvene probleme:

  • Infekcije gornjeg respiratornog trakta (bronhitis, upala pluća, rinotraheitis);
  • Infekcije mokraćnog sustava (cistitis, uretris);
  • gastrointestinalne infekcije (gastroenteritis);
  • atrofični rinitis;
  • Ostale infekcije, čiji patogeni pokazuju osjetljivost na amoksicilin.
Načelo djelovanja lijeka

Upute za uporabu lijeka u veterinarskoj medicini

Doziranje lijeka za životinje izračunava se na temelju doze od 15 mg aktivne tvari po 1 kg žive težine ili 1 ml 10 kg mase. Maksimalna doza koja se može primijeniti istodobno je 5 ml.

Važno!Potrebno je koristiti lijek tek nakon savjetovanja s veterinarom, koji bi trebao obojiti doziranje, mnoštvo i učestalost uzimanja.

Proizvod se uvodi supkutano ili intramuskularno. Obično se injekcija izvodi jednom.Ako je potrebno, provode drugu injekciju nakon 48 sati. Prije nego što utipkate proizvod u štrcaljku, mora se dobro protresti da biste dobili homogenu smjesu. Strogo je zabranjeno miješanje nekoliko lijekova u jednoj šprici. Indikacije za uporabu lijekaInjekcije mačkama se daju supkutano ili intramuskularno, a na mjestu ubrizgavanja provodi se lagana masaža kako bi se spriječilo apsces i brza resorpcija lijeka.Osoba koja uvodi lijek mora se pridržavati pravila osobne sigurnosti. Prije upotrebe lijeka i nakon njega trebali biste oprati ruke sapunom. U slučaju sredstava s kože, potrebno je ispisati mjesto velikom količinom vode. Kad lijek probije u tijelo, odmah biste trebali potražiti medicinsku pomoć.

Video: Kako napraviti mačju injekciju

Nuspojave i kontraindikacije

Lijek se smatra umjereno opasnim. Dodijeljena mu je treća klasa opasnosti. Među kontraindikacijama za uporabu lijeka, pojedinačna netolerancija na aktivnu tvar ili druge antibiotike iz brojnih penicilina.

saznati,

Nuspojave u obliku ugnjetavanja, probavnih poremećaja, edema na mjestu primjene mogu se primijetiti s nepravilno izračunatom dozijom i primjenom prekomjerne količine lijeka.

Uvjeti skladištenja

Prema proizvođaču, lijek se može koristiti u roku od dvije godine nakon otpuštanja ako se boca ne otvori. Nakon otvaranja boce, trajanje njegovog skladištenja je 48 sati. Skladištenje lijeka treba izvesti u zatvorenim uvjetima, na temperaturi u rasponu od +4...+25 °, nedostatak vlage i izloženost sunčevoj svjetlosti. Upute za uporabu lijeka u veterinarskoj mediciniNe bi trebalo biti dostupno djeci i kućnim ljubimcima, biti daleko od hrane i pića. Korištene boce podliježu odlaganju, zabranjeno ih je ponovo koristiti.

Analozi i cijene

Analozi retarde axoxol -a su:

  • "Amoksil";
  • "Amoxymag";
  • "Amoxisan";
  • "Amoksicilin za životinje";
  • "Wetrimoksin";

Važno!Prije nego što dajete lijek životinji, trebali biste se upoznati s datumom isteka. Ako je izašao, onda je zabranjeno liječiti ih s mačkom, jer lijek koji istekne može naštetiti zdravlju životinje.

Trošak od 100 ml lijeka u Rusiji je oko 530 rubalja., U Ukrajini - 200 UAH. Sažimajući, napominjemo da se "retard Axiol" aktivno koristi u veterinarskoj medicini za liječenje različitih bolesti uzrokovanih bakterijama. Lijek je vrlo jak i može dovesti do ozbiljnih nuspojava, pa je strogo zabranjeno da ga neovisno propisuje kućnom ljubimcu. To može učiniti samo stručnjak.

Članci o toj temi
LiveInternet