Kako uboditi serum globfel-4 na mačku?

Opisi i karakteristike lijeka

Vlasnici mačaka znaju da kad se životinja razboli (započne, plače, kašalj), onda bi se to odmah trebalo liječiti imunoglobulinom. Ali možete spriječiti pojavu ako je spriječite na vrijeme. U ovom ćemo članku govoriti o lijeku koji aktivno suzbija ozbiljne kosilice zvane GLOBFEL-4. Također, ovaj se alat može koristiti kao prevencija od virusnih bolesti.

Opisi i karakteristike lijeka

Ovo je tekući antivirusni lijek za uvođenje mačaka supkutano koristeći špricu i tanku iglu. Napravljen je u Rusiji. Ovaj je alat kompatibilan s bilo kojim drugim lijekovima, jedina zabrana tijekom zajedničke uporabe je soba Globfel-4 u jednoj šprici s drugim lijekovima. Sastav i oblik oslobađanjaNe koristite lijek nakon isteka datuma isteka isteka. Također, lijek nije prikladan za upotrebu ako je poremećena stezanje paketa, boca ima talog u obliku pahuljica ili je proizvod promijenio boju i konzistenciju

Profes medicine:

 • relativno niski troškovi;
 • brza radnja;
 • Visoka ljekovita svojstva.

Među nedostacima se mogu razlikovati neugodnosti povezane s prijevozom - tako da lijek ne izgubi aktivna svojstva, Proizvođač preporučuje prijevoz proizvoda u kutijama hlađenjem.

Dali si znao?Znanstvenici su proučavali mačju ljubičastu boje i došli do zaključka da raspon mačjih pjesama također bilježi ultrazvuk, ne čujući uho osobe.

Sastav i oblik oslobađanja

Ovaj lijek za mačke sadrži gama-globulin i beta-dio krvi bikova, koza. Sadrži antigene specifičnih mačjih virusa. Indikacije za upotrebu serumaGlobfel-4 se oslobađa u staklenim prozirnim bocama, u pakiranju 1 ml, što je jednokratna doza. Lijek izgleda poput bezbojne ili žućkaste tekućine. Na dnu boce tekućine nalazi se svijetlo bijeli talog.

Indikacije za upotrebu seruma

Veterinari dugo drže Globfel-4 u svom ljekovitim arsenalu, napominjući da je upotreba proizvoda u početnim fazama bolesti najučinkovitija.

Važno!Ako je odlučeno da probije Globfel-4 kako bi se spriječile ozbiljne bolesti kod mačke, veterinari snažno preporučuju uporabu anthelmintičke i antiparazitske terapije.

Koristi se GLOBFEL-4:

 1. Protiv - Bolest se širi kroz potplat vlasničkih cipela. Rizik od infekcije sa životinjama gušterače je vrlo visok. Virus utječe na nazofarinks, gastrointestinalni trakt. Priprema GLOBFEL-4 pravodobno je intramuskularno.
 2. S zaraznim rinotraheitisom - Infekcija respiratornog trakta i oka. Manifestira se u izgledu, mačka kiha i kašalj. Ova bolest se može izbjeći ako se preventivno cijepljenje provede unaprijed, ali ako se izgubi trenutak, imunoterapija s Globfel-4 dat će dobre rezultate.
 3. Infekcija mačaka kalicivirusom - Ova bolest utječe na gornji respiratorni trakt životinje, bolest je popraćena porastom temperature, pojavom čira. U ovom slučaju, proizvod je propisan zajedno s antivirusnim lijekovima.
 4. -Zahvaljujemo unutarćelijskim parazitima (klamidija), nakon njihovog prodora u tijelo, mačke trpe: oči, respiratorni organi, gastrointestinalni trakt i genitourinarni sustav. GLOBFEL-4 ne samo da pomaže u suočavanju s patogenima, već i u velikoj mjeri olakšava tijek simptoma.
Upute za uporabu lijeka u veterinarskoj mediciniNajučinkovitija upotreba lijeka u razdoblju inkubacije i u početnoj fazi bolesti

Upute za uporabu lijeka u veterinarskoj medicini

Ako kućni ljubimac teži do 10 kg, tada se imunomodulator propisuje u jednoj dozi od 1 ml, ako je težina mačke ili mačke veća od 10 kg, tada je 2 ml 2 ml. Radi prevencije lijek se daje supkutano jednom dnevno. Nakon preventivne primjene lijeka, životinja je zaštićena od pojave bolesti u roku od 2 tjedna.

Video: Kako napraviti mačju injekciju

Čim završi razdoblje preventivne zaštite, potrebno je cijepiti mačku kako bi životinja dobila aktivnu zaštitu od virusnih bolesti. Tijekom bolesti, uvođenje proizvoda varira od 2 do 4 puta, u skladu s svrhom veterinara. Pauza između uvođenja lijeka iznosi od 12 do 24 sata (po nahođenju veterinara).

Također pročitajte o.

Kontraindikacije i nuspojave

Da bi ovaj učinkovit lijek u potpunosti zaštitio kućnog ljubimca, koristeći ga, vlasnici životinja moraju se pridržavati nekih pravila.

Zabranjeno:

 • Koristite lijek za prevenciju ako je životinja vrlo oslabljena starošću ili nakon bolesti;
 • GLOBFEL-4 BIJI DRUGI u jednoj šprici s drugim lijekovima.
Kontraindikacije i nuspojaveDa bi se smanjio rizik od alergija, 15 minuta prije primjene lijeka treba dati životinjskom antihistaminu. U ove se svrhe preporučuje koristiti Tavegil, suprastin, derazol, dimedrol

Preporučeno:

 • Pola sata prije primjene, dajte kućnog ljubimca antihistaminu;
 • Zagrijte bocu zajedno sa svojim sadržajem prije ubrizgavanja na sobnu temperaturu.

Moguće je dogoditi se takve nuspojave kao povećanje tjelesne temperature nakon ubrizgavanja ili pojave alergijskih reakcija. Nuspojave se ne pojavljuju uvijek.

Važno!Da bi se spriječile alergije, preporučljivo je uvesti jedan od histaminskih lijekova prije ubrizgavanja lijeka.

Uvjeti skladištenja

Lijek se pohranjuje na niskim temperaturama (od +2...+8 ° C). Donja polica hladnjaka prikladna je kao optimalno mjesto za pohranu. Lijek bi trebao biti nepristupačan za izravnu sunčevu svjetlost, proizvođači preporučuju pohranu boca u paketu proizvođača zajedno s priloženim uputama. Uvjeti skladištenjaLijek ne možete pohraniti u zamrzivač, Budući da nakon zamrzavanja i podržavanja, Globfel-4 gubi svojstva. Prikladnost lijeka ostaje dvije godine od datuma puštanja, o čemu svjedoči datum na paketu.

Analozi i cijene

U ruskoj veterinarske ljekarne, lijek Globfel-4 za mačke košta oko 220–240 rubalja, u Ukrajini se lijek može kupiti za 120-150 Hryvnias. GLOBFEL-4 mačke mogu se zamijeniti drugim lijekovima, sličnim svojstvima, kao što su Purevaks ,, Nubivak. Vlasnici mačaka, mačaka i mačića trebali bi se pobrinuti za provođenje preventivnih mjera protiv virusnih bolesti. U prevenciji i liječenju virusnih bolesti, Globfel-4 će im pomoći.

Članci o toj temi
LiveInternet