"Hemobalancija" (otopina ubrizgavanja) - kako i gdje uboditi mačku

Sastav, izlazni obrazac, pakiranje

Nakon prenošenja ozbiljne bolesti ili iscrpljenosti (posebno, nervoznog stresa), mačje tijelo se ponekad mora dugo oporaviti, što uopće ne može ugoditi vlasnicima kućnog ljubimca. Želja da pomognete svom ljubimcu je prilično prirodna, a to je dovoljno odabrati pravi lijek, pružajući tako potporu za tijelo oslabljene mačke. Jedna od popularnih sastanaka danas je lijek "hemobalass", upute za koje će biti opisane u nastavku.

Sastav, izlazni obrazac, pakiranje

Navedeni alat pruža složen učinak na tijelo životinje, Popunjavanje vitamina, aminokiselina i korisnih elemenata izgubljenih u njemu. U nekim se slučajevima može koristiti kao imunostimulator.

Pogledajte karakterizaciju i savjet izbora

Moguće je postići pozitivan učinak lijeka zahvaljujući bogatom sastavu vitamina (posebno vitamini grupe B: B2, B4, B6, B8, B12), kao i željezo, kobalt, bakar, glicin, d-panthenol, nikotinamid , biotin i druge komponente koje su korisno utječu na procese koji se javljaju u tijelu. Biološka svojstva"Hemobalancija", predstavljena u obliku jantara, transparentna Injekcijske tekućine, Dostavlja se u prodaji u staklenim i plastičnim posudama raznih spremnika: 10, 50, 100, 500 ml. Svaka je staklenka čvrsto zapečaćena gumenom plutom i dodatno zapečaćena standardnom aluminijskom poklopcem.

Dali si znao?Vjeruje se da frekvencija u skladu s procesima oporavka u svojim kostima i mišićima, što je dovoljno čudno - Uostalom, ovi repovi spavanja su 18 sati dnevno, a teško je vjerovati u njihov snažni ometanje (tutnjava je često vrlo intenzivno).

Biološka svojstva

Ako se detaljno ne zaronite u sastavu navedenog lijeka, tada možemo reći da se sastoji od kompleksa biološki aktivnih tvari koje doprinose Održavanje metaboličkih procesa u tijelu mačke na odgovarajućoj razini. Govorimo o razmjeni proteina, minerala i vitamina, čija je normalizacija vrlo važna u terapijske i preventivne svrhe (na primjer, s nedostatkom ovih komponenti u prehrani životinje).

Saznajte što bolest može

Sve komponente hemobalancije uglavnom su odgovorne za hematopoezu, sudjeluju u hematopoezi (posebno, normaliziraju njegovu formulu i povećavaju baktericidno svojstvo krvi seruma), a također su u stanju vratiti izgubljene funkcionalne sposobnosti jetre i korisno utječu na opće zaštitne funkcije od tijela. Indikacije za upotrebuIzmeđu ostalog, elementi koji su uključeni u lijek dobar su izvor razmjene energije u stanicama, zbog čega se performanse mišićnog tkiva povećavaju i, kao rezultat, otpornost na tjelesne stresne situacije i visoki fizički napor raste. Treba napomenuti pozitivan utjecaj "hemobalancije" na Zdravlje i vitalnost mačjeg potomstva, Uostalom, vjerojatnost postnatalne smrtnosti s njegovom prisutnošću u tijelu se značajno smanjuje.

Pročitajte i kako

Indikacije za upotrebu

Obično opisani lijek propisuju veterinari u slučaju Slabljenje tijela mačaka Nakon bolesti ili iskusnih stresnih situacija, budući da se svojom prisutnošću normaliziraju svi važni procesi u tijelu. Međutim, pored ove indikacije za uporabu sastava, može postojati anemija, veliki gubitak krvi, hipovitaminoza, prenosive infekcije ili razne alergijske reakcije. Također je propisano za bolesti jetre, hipofunkciju jajnika i kao pomoćni lijek

Važno!Opisani lijek ne pripada skupini potencijalno opasnog, ali to uopće ne znači da ga možete neovisno propisati svom omiljenom. Bilo koji lijek može se koristiti tek nakon savjetovanja sa stručnjakom.

Neki vlasnici, nakon savjetovanja s veterinarom, daju "hemobalanstvo" životinjama koje su podvrgnute stresu od premještanja ili sudjelovanja u izložbama, što također nije isključeno uputama za uporabu sastava i široko se prakticira u veterinarskoj medicini. Način primjene i doze

Lijekovi s imunostimulirajućim učincima koji se koriste za mačke:.

Način primjene i doze

Ovisno o razlogu svrhe "hemobalancije", izračunava se potrebna doza sastava. Najčešće se lijek propisuje kao komponenta intravenskih ili intramuskularnih injekcija, iako se mogu propisati i za ispuštanje mačaka.

Izračunavanje količine korištenog lijeka U liječenju se provodi na temelju Životinjska težina::

  • Mačke i mačke do 5 kg-0,25 ml, 2-3 puta tjedno tijekom 7-10 dana;
  • Kućni ljubimci više od 5 kg-0,5 ml, 2-3 puta tjedno tijekom 7-10 dana.

Zanimljivo se upoznati s desetak

U preventivne svrhe, navedena količina otopine daje se jednom tjedno (valjanost tečaja propisuje veterinar) i za održavanje zaštitnih funkcija tijela i njegovog brzog oporavka nakon stresnih situacija, ubrizgavanje se vrši jednom jednom.

Kako i gdje točno uboditi "hemobalance" - veterinar će bolje objasniti. Često se lijek koristi u obliku intramuskularnih injekcija, a umetnut je u mišić na stražnjoj šapi.

posebne upute

Ako je potrebno intravensko davanje lijeka, onda je preporučljivo koristiti ga zajedno s otopinama elektrolita ili otopina fiziološke otopine. "Hemobalass" savršeno komunicira s nizom drugih farmakoloških sredstava, a razdoblje čekanja između primjene lijekova nije prisutno.

Važno!Zabranjeno je koristiti ovaj lijek zajedno s drugim sastavima koje sadrže željezo, jer se povećava rizik od viška u krvi ovog elementa.

Kontraindikacije i nuspojave

Naravno, prva stvar koja se odnosi na bilo koju osobu pri korištenju određenog lijeka moguća su komplikacije iz njegove svrhe. Naravno, ovo će pitanje biti relevantno za odgovorne vlasnike mačaka, tako da prije nego što ubacite hemobalanstvo vašeg ljubimca, vrijedno je procijeniti Vjerojatnost alergijskih reakcija Kao rezultat pojedinačne osjetljivosti njegovog tijela na komponente ovog lijeka. Ostale ozbiljne kontraindikacije za uporabu sastava u uputama nisu date.

Znakovi alergijske reakcije kod mačke:.

posebne upute

U svakom slučaju, ako primijetite bilo kakva odstupanja u dobrobiti ili ponašanju svog ljubimca u procesu korištenja "hemobalancije", vrijedno je zaustaviti njegovu upotrebu do savjetovanja s veterinarom. Vjerojatno je posebno u vašem slučaju bolje pronaći alternativnu verziju takvog lijeka.

Dali si znao?U biološkom smislu, Mozanmny je bliži ljudskom nego istom organu u. Za manifestaciju emocija, ovi mali grabežljivci odgovorni su za ista područja kao i kod ljudi.

Rok trajanja i uvjeta skladištenja

Kao i mnogi drugi lijekovi, hemobalanstvo treba čuvati u zatvorenom tvorničkom paketu na tamnom i suhom mjestu, s temperaturom +4 ...+25 ° C. Kada je zatvoreno pakiranje, zajamčeni rok trajanja kompozicije - 18 mjeseci (Od datuma navedenog na boci), ali nakon otvaranja lijek možete pohraniti ne više od 30 dana, a zatim u hladnjaku. Fluid za smrzavanje strogo se ne preporučuje. Kontraindikacije i nuspojaveTočne informacije o prikladnosti upotrebe "hemobalancije" posebno u vašem slučaju pružit će vam veterinar tek nakon temeljite procjene stanja mačke. Stoga, bez obzira koliko su pozitivne recenzije o opisanom lijeku, vrijedno je započeti svoju upotrebu iz posjeta veterinarskoj klinici.

24

Članci o toj temi
LiveInternet