Dimenzije pasa: kako odrediti dimenzije za odjeću

U XXI stoljeću. Čovjek i pas također trebaju jedni druge kao prije tisuća godina. Ali uvjeti postojanja su se vrlo mnogo promijenili za životinje koje osoba drži pored sebe.

Zašto znati veličinu psa

Među potrebnim predmetima svakog psa je ovratnik, njuška, uzice. Potrebni su za izbjegavanje sukoba ljudi i pasa koji žive u blizini: u susjednom stanu, šetati ulicama, šetati parkovima, voziti se u prijevozu. Za mnoge pse, posebno male pasmine, ovo nije samo pladanj, već i odjeća, cipele.

Zašto znati veličinu psa

Psi su različiti: mali i veliki, ćelavi i dlakavi

Razlozi zbog kojih vlasnici preručuju kućne ljubimce u posebnu odjeću nisu uvijek diktirani željom da se istaknu. Vrlo često je to nužna mjera kućnih ljubimaca zaštite od agresivnih staničnih uvjeta.

Bilješka! U velikom gradu zimi ceste se tretiraju reagensima štetnim za kožu. I lakše je ukloniti cipele s šapa nego oprati sve četiri noge nakon šetnje.

Možete sami šivati ​​ili vezati odjeću za kućne ljubimce, naručiti kosti, kupiti u posebnoj trgovini. A onda se postavlja pitanje kako odrediti veličinu odjeće za psa.

Pas koji mjeri za određivanje veličine odjeće

Za obavljanje svih mjerenja mora postojati krojač centimetar, ručak i papir za snimanje pri ruci. Vlasnik može pasti na poslasticu, što će omogućiti modelu da odvrati od manipulacije, a vlasnik će mirno izmjeriti svog psa.

Kako izmjeriti duljinu psa? Potrebno je da veliki pas mirno stoji na podu, mali, na primjer, Spitz, Yorna, Chihuahua ili jazavac, možete staviti na stol, stolicu itd. D. Životinja bi trebala stajati na sve četiri šape. Vrpcu treba pričvrstiti na mjesto odozgo gdje je ovratnik postavljen, a istegnuti se do početka repa.

Okrug dojke u psu, i upravo ovaj pokazatelj omogućuje vam određivanje veličine veličine, stavljajući vrpcu odmah iza prednjih šapa. S glatkom kosom pasmine-bigl, jack-rassel terijera, osoblja itd. - nema problema. Mali i pahuljasti rizikuju da odaberu previše besplatnu odjeću. Da biste to izbjegli, morate ga izmjeriti, čvrsto stežući tijelo.

Važno! Ako mjerenja psa ne dosegnu podatke o tablici, trebali biste odabrati veću veličinu, 2-3 dodatna centimetara pružit će slobodu fit.

Uklanjanje šapa šape

Veličina pseće šape mjeri se širinom i duljinom. Da bi mjerenja odabrale prave cipele za kućnog ljubimca, vlasnik mora staviti šapu svog psa na list papira i zaokružiti konturu markerom ili olovkom. Tada se crtaju paralelne crte na najcjenjenijim točkama. Udaljenost između njih bit će duljina i širina šape. Ovaj crtež i rezultirajuće mjerenje prosječnih brojeva dobro će doći u prodavaonici Dog Outpatroom.

Bilješka! Odjeća i životinjske cipele ne bi trebale biti previše tople, jer pregrijavanje može utjecati na zdravlje i karakter kućnog ljubimca.

Čuvari koji žive u dvorištu možda neće biti potrebni zimi čizama, ali takav neuništiv trkač kao Zvergpincher, bit će vrlo korisni u smrznutom vremenu. Isto se odnosi i na pse mnogih drugih pasmina koji se koriste za duge šetnje ili služe u teškim vremenskim uvjetima.

Pas koji mjeri za određivanje veličine odjeće

Pasice bi trebale biti tople

Uklanjanje veličine njuške

Njuška je glavni dodatak u setu bilo kojeg psa, bilo da se radi o labradoru ili jorkširskom terijeru, francuskom buldogu ili minijaturnom zlostavljanju. Izrađene su od različitih materijala: kože, metala, tkanine, plastike.

Bilješka! Metalne njuške su prikladnije za velike, agresivne stijene.

Ovisno o svrsi i veličini pasa, njuške se razlikuju u obliku. To može biti teška mlaznica za pse velikih pasmina, njuška-Norce ili policijska obuka za nastavu s psima psima koji nauče naučiti mjesta skladištenja s drogom.

Srednje veličine psi, u pravilu, stavljaju kožne njuške, koje također mogu biti zatvorene ili u obliku rešetke. Plastični modeli također mogu biti prikladni za kratkotrajnu upotrebu.

Uklanjanje šapa šape

Njuška bi trebala biti udobna i izdržljiva

Za pse malih pasmina mnogi vlasnici preferiraju njuške od tkanina, jer također služe kao ukrasni dodatak PSI -u, istovremeno su što sigurniji za životinju. Takvi su proizvodi prikladni za kratkotrajni izlaz iz kuće.

Tako da njuška savršeno sjedi na psu, morate je ispravno odabrati. Prije nego što odete u trgovinu, trebali biste izmjeriti vrat svog ljubimca.

Važno! Nisu svi psi vole biti mjereni, tako da možete odrediti željeni volumen do ovratnika iz kojeg pas definitivno ne može izaći.

Njušku treba odmah utvrditi pod očima. Izmjerite duljinu "psećeg lica" od vrha nosa do linije na kojoj se nalaze oči.

Uklanjanje veličine njuške

Pas u desnoj njušci je miran i poslušan

Najvažnije mjerenje je duljina na stražnjoj strani glave. Da biste ga dobili, morate ispružiti vrpcu od posljednje mjerne točke do ovratnika na stražnjoj strani psa. A da biste saznali visinu njuške, morate ispružiti vrpcu od brade na vrh nosa. Širina je jednaka udaljenosti između očnjaka s dodatkom 2 cm.

Važno! Metalna njuška je neprihvatljiva za upotrebu zimi, kada koža životinje može nanijeti za detalje željeza i ozlijediti je. U toploj sezoni takva se njuška ne može dugo nositi s glatkim psećim psima, jer je njuška moguća.

Stolovi s dimenzijama

Kad se izvrše sva mjerenja, morate se odlučiti o veličini životinje. Tablice će vam pomoći u ovome.

Tablica veličine ogrlica

Ovratnik bi trebao postati vrsta pseće putovnice, tako da biste ga trebali posebno pažljivo odabrati, točno da ga kućni ljubimac ne može izgubiti.

Stolovi s dimenzijama

Veličine ovratnika

Stol za veličinu cipela

Da biste napravili probleme u održavanju kućnog ljubimca, vrijedno je pobliže pogledati cipele za pseće modu.

Dimenzije pasa: kako odrediti dimenzije za odjeću

Dimenzije psećih cipela

Veličina veličine odjeće

Dimenzije pasa (tablica) ne mogu uzeti u obzir sve značajke kućnih ljubimaca. Ako se pokazatelji mjerenja zapravo ne podudaraju s podacima tablice, morate se odlučiti u korist veće veličine.

Dimenzije pasa: kako odrediti dimenzije za odjeću

Veličine odjeće

Prilikom promjene godišnjih doba, vlasnik kućnog ljubimca trebao bi biti kritički pogled na njegovu garderobu, procijeniti stanje i, ako je potrebno, idite u posebnu trgovinu za pridošlice. Prije toga vrijedno je skinuti nove standarde, jer psi, kao i sve životinje, rastu, mijenjaju se u veličini. A kako to učiniti opisano je gore.

Članci o toj temi
LiveInternet