"Cestal kat" - od kojeg pomaže i kako dati mačku

Sastav, izlazni obrazac, pakiranje

Brižni vlasnik zna da je jedan od znakova zdravlja mačke nedostatak helminta. Uostalom, mogu dovesti do ozbiljnih bolesti, pa čak i do smrti životinje. Stoga je važno ne samo da ga tretirate na vrijeme, već i poduzimaju preventivne mjere. Pomoći će jedan od najučinkovitijih modernih anti -agelminskih sredstava - "Cestal"

Sastav, izlazni obrazac, pakiranje

Veterinarski lijek "cestal" uzima se oralno i izgleda kao ravna žuto-siva tableta sa središnjim separatorom. Farmakološka svojstvaSastav jednog tableta:

 • Prazikantel - 20 mg;
 • Embon pirantel - 230 mg.

Važno!Čak i ako je vaša mačka stalno u zatvorenom prostoru, može se zaraziti helmintima, konzumiranje sirove ribe ili mesa. Osim toga, ulična odjeća, cipele, pa čak i muhe mogu postati radnici crva.

Tableta teži 390 mg, a za olakšavanje prijema životinja ima okus jetre. Tablete se izlivaju u mjehuriće iz folije i snimaju dva komada. Kartonsko pakiranje "Cestal" sadrži pet mjehurića - deset tableta.

Farmakološka svojstva

"Cestal" - kombinirani anthelmintički lijek. Jedna od njegovih komponenti - Prazikantel - učinkovito uništava cestode i strip paraziti u bilo kojoj fazi njihovog razvoja. Njegov je rad povećati stupanj propusnosti membrana stanica crva za kalcijeve ione.

Kao rezultat toga, mišići parazita su nekontrolirani, paraliza i njegova smrt se događa.

Prazikantel se brzo apsorbira kroz crijeva i izlučuje se mokraćom gotovo bez ostatka. Indikacije za upotrebuPirantel embonata bori se s nematodama i Strungyleto. Ova je komponenta posebno učinkovita zbog spore apsorpcije. Blokira neuromuskularni prijenos, krši propusnost staničnih membrana, koje parazit parazita i završava svojom smrću.

Savjetujemo vam da saznate više o tome, a također

Najveća koncentracija tvari u tijelu promatra se 2-4 sata nakon uzimanja. Tijekom dana napušta tijelo, izlučuje se urinom i izmetom.

Indikacije za upotrebu

"Cityl" mora biti prihvaćen u sljedećim slučajevima:

 • ;
 • kao profilaktika iz crva;
 • prije cijepljenja (za dva tjedna);
 • Prije (u jednom - dva tjedna).

Dali si znao?Prema Guinnessovoj knjizi Records, najmoćnija mačka na planeti je Himalah-Persian Bluopunt nadimak Tinker Tom. U odrasloj dobi njegova je duljina bila samo 19 centimetara.

Način primjene i doze

Mačke se daju mačkama jednom ujutro istovremeno s jelom, sjeckanjem i dodavanjem malo hrane ili pijući malo. Bilo uz pomoć štrcaljke koju prisilno daju, stavljajući vodenu suspenziju lijeka na korijen jezika. Način primjene i dozeMožete dati "cestal" tri tjedna mačića i starijih. Prije terapije, ne morate posaditi mačku na dijetu ili koristiti laksative.

Saznajte što žvakanje kuće i kako za njega odabrati uravnoteženu prehranu.

Količina lijeka ovisi o težini kućnog ljubimca:

 • do 1 kg - 1/4 dijela tablete;
 • 1-2 kg - 1/2 dijela tablete;
 • 2-4 kg - jedna tableta;
 • 4-8 kg - dvije tablete;
 • Više od 8 kg - tri tablete.

Kao preventivni agent lijek se uzima jednom po četvrtini.

Dali si znao?Studije su pokazale da mačke nemaju vizualnu memoriju ništa gore od majmuna. A mačka bilo koje pasmine razlikuje se visokom inteligencijom - na razini pet

Mjere opreza

Kada koristite "cestal", morate se pridržavati sljedećih pravila:

 • Ako postoji izražena osjetljivost na sastojke, lijekovima se ne smije dopustiti da ga kontaktiraju, a ako se pojave alergijske manifestacije, hitno kontaktiraju liječnika (da bi imali upute za lijek ili njegovu naljepnicu);
 • Preostalo pakiranje ispod lijeka ne smije se koristiti za potrebe kućanstava, mora se odlagati zajedno s otpadom kućanstva.
Mjere opreza

Kontraindikacije i nuspojave

Lijek ima izuzetno nisku toksičnost, dobro ih uzimaju mačke bilo koje pasmine i, u skladu s potrebnom dozijom nuspojava, ne. Ali u slučaju pogoršanja mačjeg stanja nakon uzimanja lijeka, morate uzeti antihistamin i hitno ga dostaviti veterinaru.

Vlasnik mačke bit će koristan da sazna kako izliječiti mačku od: AI

Lijek se ne koristi za individualnu netoleranciju na svoje komponente i zajedno s drugim sredstvima iz crva.

Rok trajanja i uvjeta skladištenja

"Cityl" se pohranjuje na zatamnjeno i suho mjesto u skladu s temperaturnim režimom - od +15 do +25 ° C.

Izraz njegove prikladnosti s pravilnim skladištenjem nije više od dvije godine od proizvodnje. Kontraindikacije i nuspojaveAko ste vidjeli da mačka puze na podu, onda je ovo gotovo sto posto znakova infekcije helmintima. U ovom je slučaju upotreba složenog lijeka "cestal" jednostavno neophodna.

Važno!Zabranjeno je dati mačićima droge do tri tjedna. Također je zabranjeno kombinirati "cestal" s drugim anthelmintičkim sredstvima, posebno s "piperazin".

Pored toga, ovo će zaštititi druge članove obitelji od moguće infekcije. Samo trebate odabrati pravu dozu, ovisno o težini vašeg ljubimca, to će pomoći da ne našteti životinji i brzo se nosite s problemom koji je nastao.

Članci o toj temi
LiveInternet